Hoy fue un día excelente. Nos despertamos temprano par air a la tirolesa (también se llama canopy) y también a los rápidos en balsa. Comí fruta para el desayuno, y salimos de la Universidad a las 7:15 con nuestro guía (quien se llama Carlos). Primero fuimos a los rápidos, y fueron de nivel 2-3 y 3-4. No me caí de la balsa por accidente aunque pasamos sobre rocas grandes y toda la turbulencia. Pero, salté de la balsa cuando no fue muy peligroso hacerlo para mojarme y bajar la temperatura. Después de regresar de rafting, fuimos a la tirolesa y fue muy divertido. Le da a una persona el sentido que está volando esa persona; algo que no se siente con mucha frecuencia en la vida diaria. He ido una vez antes, pero nunca voy a estar aburrido de hacerla. Tomé muchas fotos (no de rafting porque sería muy mal si mojara a mi teléfono) y no todas están aquí en el blog. Si toca la pantalla a la derecha con las fotos, puedes ir al álbum de Picasa o también atravesarlas en aquí misma página.
Unas cosas que estoy aprendiendo son las siguientes:
1. A los ticos les gusta cortar palabras para que sean más breves. Ejemplo: “buenas” quiere decir buenos días/buenas tardes/buenas noches, “Curri” quiere decir Curridabat, y más.
2. Es un poco difícil navegar la ciudad porque no se presta atención a los nombres de las calles. Hay que encontrar lugares memorables para que no se pierda una persona.
Comida nueva que probé:
Arepas- Algo similar a pancakes, pero más duros
Agua dulce- Me parece un poco similar a horchata, es dulce y riquísimo.
Avena- Se la bebe aquí en Costa Rica. Se la echa agua/leche, azúcar y canela.
Gallo pinto- Lo he probado antes pero es muy importante para los ticos. Es arroz con frijoles, y se
come para el desayuno, el almuerzo, y la cena. No lo he comido todas las comidas, pero se lo come
con mucha frecuencia.
El grupo/ The group (No aparecen algunos, A few aren't pictured)
El río Sarapiquí/ The Sarapiquí river
La tirolesa/ Ziplining
Today was an excellent day. We woke up early to go ziplining (the names for it in Spanish are “la tirolesa” and “canopy”), and we also went rafting. I ate fruit for breakfast, and our group left the University at 7:15 with our guide (whose name is Carlos). First we went rafting, and the rapids were category 2-3 and 3-4. I never accidentally fell out of the raft even though we went directly over rocks and some decently difficult rapids. I did jump out of the raft when it was safe to do so in order to swim for a while and to cool myself off. After rafting, we went ziplining and it was very fun. It makes you feel like you’re flying through the air which is something that you don’t usually experience every day. Even though I’ve been before, I don’t think I will ever get bored of it. I took a lot of photos, and there are too many to put in this blog post. If you want to see the rest of the pictures, if you click on the slideshow widget on the right side of the page, you will be taken to the Picasa album. Or just use the widget to go through the pictures.
A couple things I am learning:
1. Costa Ricans like to shorten words. A couple examples are “buenas” means “Buenos dias/buenas tardes/buenas noches” depending on the time of day (good morning/day/evening), and “Curri” is short for “Curridabat” (which is the suburb where I’m living). It would be the equivalent of saying “good” instead of “good morning” to someone, or saying that you live in “Port” instead of Portland.
2. It is difficult to navigate San José because the streets aren’t well labeled. This means that directions are in the form of “find this landmark, and go ___ meters in a certain direction.
New foods that I tasted:
Arepas- Somewhat similar to pancakes, but much more firm.
Agua dulce- It reminds me a lot of Horchata, and is very sweet. It is a drink.
Avena- It is oatmeal. But in Costa Rica, it is used to make a drink that is very sweet. You pour the
oatmeal in a glass and add cold water, sugar, and cinnamon. It is surprisingly good.
Gallo pinto- I have had this before, but I needed to mention it because it is important. It is rice and
beans, and it is eaten for breakfast, lunch and dinner, but not at every meal.
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